Waarom beleggen via een makelaar?

Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor je spaargeld? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Waarom?

  • We zijn onafhankelijk. Met andere woorden, we zijn niet gebonden aan één merk of product. Na het opmaken van een beleggersprofiel kan je kiezen uit verschillende fondsen.
  • Persoonlijk contact is voor ons topprioriteit.
  • We streven naar een continue opvolging van je persoonlijke gezinssituatie door regelmatige check-up gesprekken.
Mogelijkheden om je spaargeld te beleggen.

Welke opportuniteiten zijn er?

  1. Je kan sparen via een pensioenspaarverzekering. Tot 1270 euro per jaar met een fiscaal voordeel van 25% of 30% naargelang de grootte van de storting.
  2. Een andere mogelijkheid is sparen via een lange termijnspaarverzekering. Afhankelijk van je inkomen tot een maximum storting van 2.350 euro per inkomen en een belastingvoordeel van 30%.
  3. Voor diegenen die geen of een kleine groepsverzekering hebben via een werkgever, kan je ook sparen via het aanvullend pensioen voor werknemers tot 3% van je loon met een belastingvoordeel van 30%.
  4. Een andere verzekeringsformule is de beleggingsverzekering. Ofwel kies je een verzekering zonder risico en gewaarborgd kapitaal (tak21), een verzekering met risico (tak23), of een combinatie van de twee vorige (tak44). Dat zijn beleggingen op langere termijn en voor de tak21-verzekeringen wordt zelfs de roerende voorheffing na 8 jaar én één dag afgeschaft.
  5. Ouders en grootouders sparen vaak voor hun kinderen of kleinkinderen. In dit geval storten ze maandelijks en/of jaarlijks een bedrag op een levensverzekering. Op het moment bijvoorbeeld dat het kind of kleinkind meerderjarig is, wordt er een kapitaal als financieel duwtje in de rug uitgekeerd.
  6. Voor wie een minimumvermogen heeft, kan beroep doen op de diensten van ‘discretionair beheer’. Zeker interessant voor de beleggers die de beurs niet op de voet volgen en zeker in volatiele tijden. In dit geval vertrouw je je vermogen in beheer toe aan een financiële instelling die werkt met verschillende fondsenbeheerders uit verschillende sectoren. Het soort belegging hangt uiteraard af van je risicoprofiel. Iemand die een ‘voorzichtig’ profiel heeft, zal meer obligaties in portefeuille hebben dan aandelen. Het omgekeerde is ook waar. Uiteraard wordt dit voorafgaand goed besproken en is er een constante communicatie tussen de belegger en de financiële instelling.

“You’ll never walk alone”

Met ons sta je er er niet alleen voor. Beleggen is een beetje zoals lopen. Iedereen kan het, het geheim is gewoon beginnen en volhouden. Maar om het vol te houden heb je wel een schema, ritme en coach nodig die bij je passen. En dat zijn wij als verzekeringsmakelaar.