Zijn jouw woning en inboedel voldoende verzekerd? Lees hier onder hoe de waardebepaling van je woning in zijn werk gaat.

Hoe wordt de waarde van mijn woning en inboedel bepaald?

Op basis van de heropbouwwaarde van uw woning wordt de premie van uw brandverzekering bepaald. Er bestaan verschillende manieren om de waarde van een eigendom te schatten.

  • Een evaluatierooster:

    Op basis van het aantal kamers in uw woning en de graad van afwerking wordt de waarde bepaald. Is het het meest eenvoudige en meest veilige systeem. Deze methode wordt niet enkel gebruikt voor het gebouw, maar ook voor de inboedel. Eventueel kan u voor de inboedel zelf een lijst opmaken met uw meubelstukken om de waarde te dubbelchecken.

  • Een expertise aan huis: 

    Wij komen zelf langs aan huis en schatten op basis van onze bevindingen de waarde van uw woning en de inboedel in.

Verloopt dit ook zo voor huurders?

Voor huurders bestaat er nog een andere manier om de waarde te bepalen. Als huurder kan u zich verzekeren tegen huurrisico’s voor een bedrag van 20maal de jaarlijkse huur.

Ook het evaluatierooster is interessant als huurder. Zeker als de huurprijs een stuk onder de normale huurprijs ligt. Denk er ook aan dat premies voor huurders veel lager liggen dan de premies voor een eigenaar.

Hoe wordt de waarde van mijn inboedel geschat?

De meeste verzekeringsmaatschappijen schatten de waarde van uw inboedel in aan de hand van een eenvoudige regel: de waarde van uw inboedel is meestal 30% van de waarde van de woning. Let dus zeker op; als u unieke of kostbare stukken heeft in de woning is dit bedrag te laag. Zorg er van voor dat we dit voor u kunnen aanpassen in de verzekeringspolis.

Heeft u nog vragen over de waardebepaling van uw woning? Aarzel niet, en contacteer ons vandaag nog.