U kunt kiezen tussen : tijdelijke contracten of jaarlijkse contracten.

Tijdelijke contracten: zijn aangewezen wanneer u of één van uw gezinsleden occasioneel naar het buitenland reizen. Bvb uw oudste zoon gaat met een paar vrienden een weekje op skivakantie, u vertrekt met uw partner een weekje op safari…

Jaarlijkse contracten: u kiest voor een gemakkelijke en volledige oplossing voor uw gezinsleden en voor uw voertuigen. Verschillende opties en mogelijkheden zijn hier voor handen, afhankelijk van uw situatie.

Basiswaarborg bijstand personen: de volgende waarborgen zijn van toepassing:

  • repatriëring en terugbetaling van de medische kosten in buitenland en in België voor de gevolgen van een ongeval in het buitenland
  • overkomst van een familielid in het buitenland
  • de terugreis en begeleiding van kinderen en kleinkinderen
  • volledige reisverzekering: hulp bij het vertalen, bijstand in geval van gerechtelijke vervolging in het buitenland, bij diefstal van documenten, ter beschikking stellen van geld…
  • kosten voor opsporing en redding
  • psychologische bijstand na een trauma of ongeval
  • vervroegde terugreis bij het overlijden van een familielid of ernstige schade aan de woning

Aanvullende waarborgen: Bijstand voertuigen : u reist met de wagen doorheen Europa? Met deze voordelige optie heeft u recht op technische bijstand, vervangwagen en eventuele sleping van het voertuig naar een garage in de buurt.

Bagageverzekering: deze optie vergoedt u wanneer uw bagage gestolen wordt of beschadigd raakt, of wanneer die te laat op de plaats van bestemming terechtkomt. Let wel: professionele of dure voorwerpen (laptop,fototoestel ed.) verzekert u best afzonderlijk, gezien deze waarborg beperkt is in verzekerd kapitaal.

Annulatieverzekering: uw afreis gaat niet door omwille van een geval van overmacht, een plots overlijden van een familielid, u wordt plots zieke, krijgt onverwacht onvrijwillig ontslag.. via deze waarborg betaalt de verzekeraar uw financieel nadeel terug.

Behalve de specifieke reisverzekeringen zijn ook andere verzekeringen nuttig op reis.

De familiale verzekering geldt in veel polissen wereldwijd of minstens in Europa en alle landen grenzend aan de Middellandse zee.

De meeste hospitalisatieverzekeringen gelden praktisch wereldwijd. Opgelet, deze verzekering komt enkel tussenbeide als er een ziekenhuisopname is.

Als je thuis een brandverzekering hebt waarbij ook je inboedel is gedekt, geldt deze verzekering ook op reis. Bij voorbeeld wanneer in een gehuurde vakantiewoning je goederen beschadigd zijn door waterschade of ontvreemd na inbraak; de tussenkomsten zijn wel begrensd.

De ongevallenverzekering, die weliswaar minder goed ingeburgerd is in België, kan ook een rol spelen. Meestal onder de vorm van forfaitaire vergoedingen bij blijvende invaliditeit of overlijden.

De verplichte autoverzekering is geldig in de Europese Unie en vele landen daar buiten. Welke landen precies staat vermeld op de groene kaart. Wie een auto huurt tijdens de vakantie moet zeker aandacht besteden aan de gehanteerde franchises. Informeer je en vergelijk aanbiedingen voor het vertrek.

TIP!

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Tip voor een veilige reis met de wagen: plaats geen handtassen, aantrekkelijke voorwerpen zichtbaar in de wagen, ook wanneer u zelf nog in de wagen zit! Sluit steeds alle ramen, deuren en koffer wanneer u de wagen verlaat, ook voor een snelle boodschap. Dit geldt eveneens wanneer u niet op reis bent!